Těhotenství po liposukci

Domkap
Domkap
15. 8. 2021 · Poslední odpověď: 28. 9. 2021

Dobrý den, chtěla bych podstoupit liposukci stehen + následne odstranění kůže na stehnech nebo liposukci zad+ nasledni odstranění kůže. Zhubla jsme před 3 lety 50kg. +/- si váhu udržuju. V červnu v roce 2020 jsem podstoupila abdominoplastiku břicha + liposukci boků. Jsem mladá je mi 22let. Chtela bych se zeptat po jake dobe od operace stehen či zad bych mohla otěhotnět? Předem moc děkuji.

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
nějaké závazné stanovisko neexistuje, v podstatě můžete otěhotnět kdykoliv, z důvodu ale hojení a celkové rekonvalescence po narkóze a rozsáhlé operaci, bolestem při dohojování, které nebudou přát početí bych doporučil vyčkat cca 3 měsíce.

S pozdravem
MM

Dobrý den,
mohla byste vše naplánovat se svým chirurgem, samotné operace by se měly provádět s odstupem půl roku nebo roku, v závislosti na rozsahu výkonu a hojení tkání. Po výkonech by doba půl roku mohla být dostačující.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastický chirurg, Praha 2

2 adresy v Praha (kraj)

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi