Vtažení jizvy po abdominoplastice

Chalja
7. 6. 2022 · Poslední odpověď: 17. 6. 2023

Dobrý den. Jsem 4 týden po abdominoplastice a sutury diastázy. Nyní při ošetření jizvy a po sprše jsem zjistila, že jizva na jedné straně se vtahuje dovnitř a dělá menší převis kůže, začalo to nyní, min. týden to nebylo. Jizva je krásně zacelená a začala jsem chvilkama spávat na boku - střídavě. Mohla jsem to tímto způsobit? Jizva min. týden byla po celé délce hladká a bez jakéhokoliv vtažení. Děkuji za informaci. Na jizvě mám nalepené silikonové náplasti + provádím tlakové masáže. To vtažení (v modrém kroužku) jakoby jizvu rozdělilo a jizva nyní směřuje směrem dolů. Ta čára nahoru je otlak od břišního pásu. Pás nosím celý den neustále.

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vážená paní, ve Vašem případě zřejmě dochází k přirozenému projizvovaní v hloubce uložených vrstev podkoží. Toto vznikající tuhé vazivo může jizvu kůže vtahovat dovnitř. Vše nechte proběhnout, je to přirozený proces. Pokud bude jizva za mnoho měsíců nepříznivá, jistě Vám ji Váš operatér snadno upraví. Pokračujte déle v péči, jakou Vám doporučil Váš chirurg.

Dobrý den. Doporučili bychom Vám jizvu masírovat, promazávat. Noste ještě pás. Výsledek operace můžeme hodnotit zhruba za cca rok. Poté by byla možná korekce, oprava jizvy, odebrání přebytku kůže. Hezký den přejeme! Formé clinic.

Dobrý den,
je ještě velmi brzy na zhodnocení. Případná korekce je možná, domluvte se s operatérem na dalším postupu.

S pozdravem
MUDr. Andrea Musilová
Klinika YES VISAGE

Dobrý den,
hojení po takové operaci trvá velmi dlouho, asi jeden rok. Pokud po této době by převis kůže přetrvával, je možné toto pak korigovat. Nyní je na závěrečné hodnocení velmi brzy. Nadále noste speciální elastické prádlo a masírujte jizvu. Většinou se vtažení jizvy po jejím změknutí upraví a mírný převis se tím ztratí.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Korekce jizev
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 2. 2017
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 2. 2008
Abdominoplastika
17 odpovědí, nejnovější odpověď: 11. 9. 2012
Abdominoplastika
10 odpovědí, nejnovější odpověď: 13. 1. 2013
Abdominoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 5. 2009
Abdominoplastika
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 24. 6. 2015
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 6. 2015
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 11. 2014
Abdominoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 1. 7. 2009
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 6. 2023

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi