D.den jsem měsíc po abdominoplastice, odstranění kýly, sešití svalu, liposukce břicha + boku. Byly problémy, tak se mohu sprchovat až teď + mazat jizvu silikonovým gelem. Jak začnu chodit, břicho oteče a je tvrdé. kdy se to zlepší, co mám pro to udělat. Masíruji se přes elastické prádlo, abych ho zbytečně nesundávala. Na ko pravidelně chodím. Počítám s delším hojením. Pás už nosít nemusím, nosila jsem cca 3 týdny. děkuji za info
Dobrý večer.
Abdominoplastika je velká operační plocha, sekret se hromadí uvnitř a obtížně vstřebává, vy k tomu máte změnu ve vnitřním prostředí díky liposukci,
Rozhodně kompresní prádlo, správné, možná lymfatická masáž končetin, nevím jestli není brzy neviděla jsem Vás a je třeba se informovat u operatéra. Ještě snad Wobenzym. Zátěž po 8 týdnech u Vás i možná déle.
Po takovémto náročném výkonu počítejte s tím, že může být břich tvrdé velmi dlouho. Nejspíše vše děláte dobře, "holt u Vás to trvá déle"... Určitě noste elastické prádlo dlouhodobě, to zpevňuje a rovná břicho. Tlakové masáže jsou též přínosem.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.