Riziko posunu síťky v břiše

eny
12. 9. 2009 · Poslední odpověď: 16. 9. 2009

Dobrý den,jsem po operaci břicha 3týdny.Mám voperovanou síťku..Byla jsem nadšená,že budu mít zpevněné svaly a tím pádem se mi rozestup znovu neudělá..Ale nevím jak tam ta síťka jinak funguje,jestli je síťka přišitá ke svalům a nebo je tam volně a musí prorůst...Nikde nemůžu o tom nic najít...Mám strach aby se mi síťka např. v břichu nepohnula...Moc děkuji za odpověď.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Váš operater Vám jistě musel vysvětlit, proč ve Vašem případě bude při abdominoplastice užita síťka, která není běžnou součástí operace, spolu jste museli i zvažovat vhodnost použití tělu cizorodého materiálu....Síťka je pochopitelně přišita.Zdravím Talábová

Vážená paní,

chirugická síťka se všívá na a do svaloviny přední stěny břišní v situaci velké a obvykle recidivující kýly a nebo v situaci, kdy na velké ploše je svalovina přední stěny břišní významně zeslabena a kýla hrozí. Jde o plošné zpevnění přední stěny břišní, nikoli její sešití a rekonstrukci. Proto od této operační techniky nelze čekat významnou změnu tvaru břišní stěny, jde o její zpevnění. Samozřejmě tvar břicha ovlivňuje také obsah dutiny břišní, výška podkožní tukové tkáně a elasticita či neelasticita kožního krytu. Tohle vše a mnoho jiných informací Vám měl sdělit Váš operatér již při předoperačním konzultačním vyšetření.

Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Dobrý den, síťka se používá při břišních kýlách nebo velmi oslabené břišní stěně. Nikoliv pro řešení diastasy a už vůbec ne ke zpevnění břišních svalů. K tomu je třeba jejich intenzivní posilování. Fixuje se ke spodině stehy, tedy se nemůže nikam posunout a po 6 týdnech je plně vrostlá do stěny. Ale ...Nikde o tom nemůžete nic najít... Promiňte, ale komunikujete s operatérem? To je přece první komunikace pro pacienta. dr.Paděra

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi