Dobrý večer, jsem 4 týdny po abdominoplastice, jizva ve tvaru kotvy se pomalu hojí, chrástečky mizí a já si dnes všimla, že podél jizvy vedoucí od hrudní kosti kolmo k pupíku prosvítají pod kůží 3 " úlomky" od nevstřebatelných stehů. Je potřeba zajít k lékaři a požádat o vytažení nebo s tím již nic nedělat? Četla jsem, že nakonec samy vypadnou, ale spoléhat na to? Děkuji za odpověď.
Vážená paní,
záleží na tom, jaké stehy v kůži jsou. Při abdominoplastice může operatér použít k sešití kůže vstřebatelný a nebo také nevstřebatelný materiál. To teď nevíme. K šití však používáme vlákna, která nijak nedráždí a mohou být v kůži déle, i řadu týdnů. Proto Vám doporučuji zachovat klid, avšak při příští kontrole u Vašeho operatéra ho na to upozornit neboť jen Váš operatér nejlépe ví, jaká vlákna použil. On pak rozhodne o optimálním řešení problému. Mluvím za sebe- já bych je odstranil.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.
Dobrý den. Nemyslím, že vycestují samy. Ale neohrožují Vás a až půjdete na kontrolu, požádejte o jejich odstranění. Nashledanou, dr. Remeš
Dobrý den, pravděpodobně se stehy postupně dostanou kůží ven. Pokud jsou těsně pod kůží asi by bylo lépe za lékařem zajít a byť násilím tak je nechat odstranit. Ale pod kůži se užívají stehy vstřebatelné, nikoliv nevstřebatelné. dr.Paděra
Počkejte tak do 3 měsíců po operaci a když se to nezmizí, kontaktujte svého operatera, nebo to udělejte hned, on Vám nejlépe poradí co dál. Zdreaví Dr. Tomášek
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.