Pocit namoženého břicha po abdominoplastice

abdo
abdo
13. 10. 2015 · Poslední odpověď: 24. 10. 2015

Dobrý den, jsem 18 dní po abdiminoplastice. Byly mi sešívány svaly po celé délce břicha + kýla. Poslední 2 dny mám stejný pocit jako když se dlouho hodně smějete, pak vás "bolí" břicho jak je "namožený" od smíchu. Říkám si, že mé břišní svaly byly dost nefunkční, když jim i to nicnedělání stačí, abych je cítila. Pomalu se bojím si po sobě umýt hrnek, abych nebyla zbytečně v malém předklunu a netrápila břišní svaly. V podstatě pořád ležím, ale skoro po 3 nedělích po operaci mi to přijde zbytečné. Měli jste to také tak? Jaké máte zkušenosti s rekonvalescencí. Ahoj Lucka

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, ano , omezena fyzická zátěž a rekonvalescence bývá 6-8 týdnů, včetně podpory pomocí břišního pásu či kompresivního prádla. Dále je již doporučeno začít s fyzickou aktivitou. Zdravím Dr.Horyna Pavel

2 adresy v Praha (kraj), Ústecký kraj...

Vydržze děvčata, vše se spraví. Někomu to trvá opravdu dlouho. Jizvy vyzrávají průměrně do roka . Pak to snad povolí.

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,

Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Zdravím,
rekonvalescence je obecně 6-8 týdnů v doporučení je velmi omezená fyzická zátěž v tomto období.
Každý má jiný práh bolesti, proto vnímá bolest odlišně.
Pokud vše probíhá, jak má tak bolest je zcela přirozená věc.
Hlavně noste doporučené prádlo a dodržujte režim, vstávejte z postele přes bok a omezte námahu. Důležité je nenachladit se. Kašel není dobrý pomocník po tomto výkonu. Všechny stezky, jak už to tady vždy radíme projednejte s operatérem osobně nebo po telefonu.
Přeji Vám brzké uzdravení.

Výsldek vnímnete tak po 3 měsících, tak buďte trpělivá. Stejně se s tím takto brzo nedá nic dělat.

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,

Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 5. 2013
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 6. 2023
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 10. 2008
Abdominoplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 24. 8. 2021
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 6. 2023
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 29. 6. 2021
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 21. 4. 2017
Abdominoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 9. 2016
Abdominoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 8. 2021
Abdominoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 6. 2024

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi