Dobrý den, na jedné diskuzi jsem četla, že by abdominoplastika mohla být hrazena i pojišťovnou (hlavně po císařském řezu - mám 2). Můžete mi prosím říct, co je na tom pravdy? Děkuji moc za odpověď
Dobrý den, hrazení výkonu pojišťovnou je možné v případě zdraví ovlivňující břišní kýla plynoucí z diastázy, čili rozestupu, břišních svalů. Je to věcé konzultace u plastického lékaře. Pouhá jizva po císařskem řezu je estetickou záležitostí a jako takovou ji pojišťovna nehradí. Další možnosti viz níže. S pozdravem , Dr.Pachman, klinika Riva, Brno.
Dobrý den, operace při zánětu slepého střeva je vždy riziková s přítomného zánětu v břišní dutině. Hodnotit bez podrobné znalosti věci, že doktoři operaci zvorali je velmi odvážné.
Ve Vašem případě není jasné, jaký typ operace by přicházel v ůvahu. Abdominoplastika jistě ne, asi pouze korekce jizev, které však nelze odstranit. Zda a jaký výkon se dá říci pouze po vyšetření stavu jizev na břiše. dr.Paděra
Jak říká "Monika". Kontaktujte kliniku plastické chirurgie. Tam Vám poradí. břicho by mělo být přepadlé přez hypertrofické (vysoké, tvrdé) jizvy. Kůže by měla být zjizvená po opakovaném mokvání a zapařování. Pak to , možná plastický chirurg odindikuje k operaci a to v případě, že to revizní lékař Vaší pojišťovny schválí. Zdraví Dr. Tomášek ******
Dobrý den, já ještě doplním kolegu Paděru. I když podmínky pro ZP splníte, musí s ní mít operatér na tento výkon uzavřenou smlouvu, nebo vědět, že mu ji uhradí na základě zvláštní žádosti. Nashledanou, dr. Remeš
Dobrý den, na rozdíl od slečny Moniky Vás musím bohužel zklamat. Zdravotní pojišťovna hradí tuto operaci v případě zdravotní indikace, jako např. kýla, kožní plísně v záhybu při výrazném kožním nadbytku na břiše po redukci váhy a tak podobně, ale o tomto rozhoduje plastický chirurg. Kožní jizva po předchozí operaci není indikace k provedení této operace. dr.Paděra
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.