Dobry den, chci se zeptat, jak dlouho po abdominoplastice muzu opet nastoupit do prace. Staci 4 tydny oddechu? V praci vacsinou chodim, ale mam prostor i na oddych a sedeni. Mam 8 hod. prac. cas. Vim, ze kazda sme jina a potrebujeme jiny cas na rekonvalescenci, proto mne zajimaji skusenosti z Vasi praxe, abych si vedela udelat predstavu... Moc dekuji za odpovedi.
Dobrý den paní Jano,
pacientka zůstává na klinice do stabilizace svého stavu, většinou 2 – 3 dny, poté dochází na ambulantní kontroly. V pooperačním období doporučujeme klid na lůžku po dobu 7 – 10 dní. První převaz po propuštění se provádí zhruba po týdnu od operace a další kontroly a převazy probíhají individuálně dle domluvy s plastickým chirurgem. Pro rychlé zhojení je důležité používání kompresivního obvazu a nošení speciálního stahovacího prádla. Stehy se odstraňují 10. - l4. den po operaci, v této době jsou již možné krátké procházky. Mírná fyzická zátěž je možná po 4 týdnech, plná po 6 týdnech. Pocity tahu a porušení citlivosti v operovaných místech jsou běžným průvodním jevem a po několika týdnech se upraví. Jizva po operaci postupně bledne. Průběh hojení a jizvení je velice individuální.
Pokud byste potřebovala více informací, neváhejte mne kontaktovat.
S pozdravem, Ing. Monika Janáková, marketingová managerka Medicom VIP.
dobrý den. po abdominoplastice vám 4 týdny odpočinku bude bohatě stačit,doporučila bych ještě další 4 týdny vyvarovat se větší fyzické zátěže.zdraví mudr. šulcová
Milá Jano,pokou se budete dobře hojit,myslím ,že 4 týdny postačí.Zdraví dr vraspírová
Dobrý den,po abdominoplastice obecně doporučujeme 2 měsíce se vyvarovat větší fyzické námahy,pracovní neschopnost asi 3-4 týdny.Záleží na typu a rozsahu abdominoplastiky a na typu zaměstnání.Podrobnosti Vám sdělí operatér.S pozdravem MUDr.Topinka Hubert.-LD.***********
Dobrý den. Chystám se na abdominoplastiku, termín mám za měsíc. Operatér mi sdělil,že zákrok potrvá 1,5 hodiny (tady zase čtu že trvá 2 a více hodin).Podle popisu o zákroku a době hojení jsem předpokládala,že za 4 týdny budu moct do práce,ale tak nějak čtu ty zkušenosti žen a vyplývá mi z toho,že 4 týdny mi stačit nebudou.Ideálně 6,ale tolik dovolené nedostanu.Pracuji manuálně,naštěstí se jde v práci domluvit,abych nějakou dobu nezvedala těžší předměty.Jak to tedy je?
Vážená paní, hojení rány po operaci trvá cca 2 týdny, 4 týdny je běžně doporučovaný klid bez námahy jakékoliv, 6 týdnů je hojení diastázy (jako po porodu) a to se nesmí zvedat břemena.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.