Dobrý den, mám velké polycystozní ledviny a před transplantací mi budou obě ledviny odstraněny. Nyní mám peritoneální dialýzu a čekám na zákrok. Před dialýzou jsem hodně sportovala a břicho jsem měla krásně vypracované ("pekáč buchet"). Cvičit na břicho chodím stále 2 - 3x týdně hlavně pilates. Po odstranění ledvin mi zůstane jizva přes celé břicho od konce kosti hrudní až ke kosti stydké. Mohu prosím po rekonvalescenci začít znovu cvičit a břicho si i s tak velkou jizvou znovu vypracovat? Předem děkuji za odpověď. Lucie
Dobrý den,
měla byste se obrátit na svého ošetřující lékaře, ke kterému chodíte na kontroly a řídit se jeho doporučením, není možné odpovědět na váš dotaz.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
souhlasím, nutné se obrátit s dotazy na Vašeho lékaře.
S pozdravem
MUDr. Lubor Mrňa
Klinika YES VISAGE
Vážená paní,
především se řiďte doporučeními urologů, kteří Vás budou operovat. Pokud by byly jizvy nepříznivé, teoreticky je možno je s větším časovým odstupem /alespoň 2 roky/ korigovat. V této chvíli jsou Vaše úvahy předčasné, důležité je, aby transplantace byla úspěšná, jizvy jsou druhořadé.
Držím Vám palce, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.