Dobrý den, včera jsem podstoupila miniabdominplastiku břicha. Dnes ráno mi sestra při propuštění řekla že po pěti dnech si můžu kompresní prádlo na chvilku sundat a za tři týdny ať přijdu na vyndání stehů. V tom zmatku jsem se vůbec nezeptala jestli si po těch pěti dnech můžu alespoň ob den prádlo ssundat a osprchovat se a jak se v této době tří týdnů starat o jizvu. Děkuju za radu ve všech příspěvcích se totiž předpokládá docházení na převazy a konzultace o průběhu hojení.
Dobrý den, pokud rána není zarudlá, nebolí, můžete po pěti dnech ránu osprchovat, osušit a přetřít šití desinfekcí. Musíte se řídit radami operatéra.
Za Body kliniku Brno dr. Zimovčáková
Dobrý den. Při bezproblémovém hojení opravdu nejsou nutné častější kontroly. Jak se k jizvě máte chovat konkrétně Vy, to Vám řekne operatér. Svým pacientkám krátkodobé svlečení prádla a sprchování obvykle dovoluji. Nashledanou, dr. Remeš
Sprchovat se po 5 dnech můžete, zdraví Dr. Tomášek
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.