Dobrý den, jsem 14 dnů po abdominoplastice,jizva se hojí, jen v jedné malé části je to horší, asi 3 cm se hojí hůř. Mám jít za 3 dny na kontrolu, ale dnes ráno jsem zjistila, že v té části mám trochu protečenou náplast - malá krvavá skvrna a to místo mně svědí. Je to prosím normální, nebo mám jet na kontrolu dříve. Mám do do nemocnice, kde jsem byla oprerována 2 hodiny cesty autem a tak nechci zbytečně plašit, ale ani nic zanedbat, Můžete mi prosím poradit nějaký podpůrný prostředek nebo vitamíny pro lepší hojení rány ?
Děkuji Alča
Dobrý den, spojte se s Vaším operatérem, vždyt´ v dnešní době můžete poslat i fotku.
S pozdravem Dr. Horyna Pavel
Stává se,že po abdominoplastice po odstranění drénů,ještě z rány nebo z otvorů po drénech vyteká haematom,později serom.Sama nemám ráda u pacientů samoobsluhu,ale vždy se mi osvědčilo okolí rány chránit zinkovou pastou,aby se rána nemacerovala-tj.kůže netrpěla vlhkem z rány.Toc
Dobrý den,
Nejlépe bude zavolat Vašemu operatérovi a poradit se s ním. Prozatím misto odesinfikujte, naneste betadinu mast ( pokud nejste na ni alergická) a zakryjte sterilnim krytím. Vše pořídíte v lékárně.
Zdraví Dr Kučerová
Lituji, ale jediná správná odpověď je, neriskovat a odjet za svým operaterem.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Poradí mi prosím zda je to normální po 3 měsících od operace nebo to má řešit s panem doktorem...
V horní části na pravé straně byla kýla...odstraněna, břišní svaly sešity a odstraněna přebytečná kůže....
V horní části mě to přes den i pobolívá. Někdy málo a někdy více...sem tam i nějaké to píchání....
Máte prosím s tímto někdo zkušenost, je tonormální a časem to odezní a cvičením i to vyboulené břicho v horní části zmizí nebo to mám řešit s mým doktorem? Nechci chodit s každým píchnutím k doktorovi...Jsem spokojená s výsledkem, jizva je krásná...Jen mě trápí ten vrch... Kontrola mě čeká v půlce prosince...
Dobrý den. Objednejte se ke svému lékaři ,který vás operoval on zná průběh operace určitě vám na všechno odpoví. Zdraví Mudr. Šulcová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.