Cvičení 6 týdnů po abdominoplastice?

Kate
3. 6. 2009 · Poslední odpověď: 9. 6. 2009

Dobrý den, zítra to bude 6 týdnů, co jsem prodělala abdominoplastiku s šitím břišních svalů, zůstala mi jizva do tvaru kotvy. Ráda bych se zeptala, zda mohu pomalu začít cvičit ( a to i bříško) a běhat (cca 20 minut denně, pokud to tělo dovolí, jak jsem byla dříve zvyklá). Čemu se vyhnout? Ptám se, jelikož v brzké době nemám konzultaci. Děkuji všem za odpovědi. K

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vážená paní,
tyto Vaš dotazy měly být zodpovězeny operatérem již při předoperačním konzultačním vyšetření. Docela se divím, že Vám není Váš operatér k dispozici. Léčba nekončí odstraněním stehů. Pokud probíhalo hojení bez komplikací, po 6 týdnech jsou všechny tkáně, včetně svalové, již pevně srostlé. Proto nejbližší asi 1 měsíc považujte za přechodné období mezi pooperační dobou s minimální zátěží a obdobím maximální zátěže se všemi riziky. Provádějte v tomto období tu činnost, kterou si můžete dovolit, která Vás nijak neobtěžuje. Den ode dne zátěž pomalu zvyšujte. Za měsíc můžete jít i do posilovny.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Můžete cvičit teoreticky i prakticky. Ideální je však poptat se svého operatera, ten byl "vevnitř" a nejlépe ví jak to tam vypadá, nebo to lépe odhadne... Zdraví Dr. Tomášek

Dobrý den, teoreticky můžete začít cvičit, dr.Paděra

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 30. 8. 2012
Abdominoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 27. 4. 2023
Liposukce
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 10. 6. 2009
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 18. 2. 2010
Liposukce
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 17. 6. 2015
Liposukce
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 6. 2020
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 12. 2021
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 9. 2012
Abdominoplastika
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 4. 8. 2011
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 9. 2017

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi