Dobrý den, chystám se na abdominoplastiku a řeším jak to udělat s antikoncepcí. Beru ji pravidelně už dlouho a mám díky ní jak po bolestech tak i srovnaný cyklus. Bohužel mi vhodný termín operace vychází 3 dny před menstruací a to asi vzhledem k špatné pohyblivosti není úplně dobré.Když si "posunu" menstruaci o týden,tak v den operace ještě budu brát pilulky,ale to jsem zase slyšela,že se nesmí nic jíst,včetně léků.Tak já nevím.Opravdu antikoncepce tolik vadí na celkovou anestezii?Děkuji
Antikoncepce může ovlivňovat krevní srážlivost, proto se obvykle vysazuje měsíc před operací. Vše proberte s operaterem. Při menses je větší krvácivost u ženy, nicméně se často stává, že se ženy " z nervů před operací" rozmenstruují v den operace a taky se to operuje.
Je to věc operatera.
Zdraví Dr. Tomášek
Dobrý den,
musím souhlasit s kolegou Tomáškem. Proberte tuto záležitost s Vaším operatérem.
S pozdravem
Prim. MUDr. Martin Molitor, Ph.D.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.