Koupání a opalování po abdominoplastice

katyg
23. 1. 2009 · Poslední odpověď: 10. 3. 2009

Dobrý den, prosila bych o odpověď na dotaz za jakou dobu se budu moct koupat bez omezení, jet k moři a opalovat se, když mám plánovanou operaci břicha abdpminoplastiku bez svalů na začátek března a ještě by mně zajímal váš názor na to, jestli je potřeba po operaci chodit na laser, kvůli lepší hojivosti a vzhledu jizvy, můj doktor říká že není potřeba, ale já bych samozřejmně chtěla mít jizvu hezkou a světlou co nejdřív. Děkuji za odpověď

Reklama

odpovědi (2)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den, při dobrém hojení byste se mohla vykonávat všechny aktivity cca za 6-8 týdnů. Čerstvé jizvy je vhodné chránit před sluncem.

Dobrý den,
mírná fyzická zátěž je možná po 4 týdnech, plná po 6 týdnech. Pocity tahu a porušení citlivosti v operovaných místech jsou běžným průvodním jevem a po několika týdnech se upraví. Jizva po operaci postupně sama bledne. Průběh hojení a jizvení je velice individuální. Doporučuji užívání Wobenzymu 3 dny před operací, v době zákroku neužívat a poté jej zase nasadit. Proces hojení je rychlejší, otoky menší a výsledné jizvičky hezčí.
Pěknou dovolenou,
S pozdravem,
Ing. Monika Janáková
Marketingová managerka Medicom VIP

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 5. 2007
Liposukce
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 20. 1. 2018
Liposukce
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 6. 2007
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 6. 1. 2010
Rhinoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 7. 2012
Sklerotizace
Žádné odpovědi
Odstranění znamének
1 odpověď, nejnovější odpověď: 4. 7. 2012
Zvětšení prsou
Žádné odpovědi
Odstranění znamének
Žádné odpovědi
Fotorejuvenace IPL
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 20. 12. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi