Dobrý den, prosila bych o odpověď na dotaz za jakou dobu se budu moct koupat bez omezení, jet k moři a opalovat se, když mám plánovanou operaci břicha abdpminoplastiku bez svalů na začátek března a ještě by mně zajímal váš názor na to, jestli je potřeba po operaci chodit na laser, kvůli lepší hojivosti a vzhledu jizvy, můj doktor říká že není potřeba, ale já bych samozřejmně chtěla mít jizvu hezkou a světlou co nejdřív. Děkuji za odpověď
Dobrý den, při dobrém hojení byste se mohla vykonávat všechny aktivity cca za 6-8 týdnů. Čerstvé jizvy je vhodné chránit před sluncem.
Dobrý den,
mírná fyzická zátěž je možná po 4 týdnech, plná po 6 týdnech. Pocity tahu a porušení citlivosti v operovaných místech jsou běžným průvodním jevem a po několika týdnech se upraví. Jizva po operaci postupně sama bledne. Průběh hojení a jizvení je velice individuální. Doporučuji užívání Wobenzymu 3 dny před operací, v době zákroku neužívat a poté jej zase nasadit. Proces hojení je rychlejší, otoky menší a výsledné jizvičky hezčí.
Pěknou dovolenou,
S pozdravem,
Ing. Monika Janáková
Marketingová managerka Medicom VIP
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.