Dobry den
Obracím se na vás jako na odborníka jsem po abdominoplastice 9 týdnu a nevím si rady můj operatéři říká ze je to normální Přijde mi ze vzal málo kuze v předklonu to hrozne vysi a boky po liposukci strašně bolí je to možné 9 týdnu A nad jizvou mám takovej divnej val přitom tam dřív nebyl … co teď s tim Pradlo a pád jsem nosila až do teď poctivě nepřetržitě
Dobrý den,
nyní musíte být trpělivá a masírovat jizvu, není ani možné v této fázi hojení po operaci chirurgicky zasahovat. Doporučuje se doba asi jednoho roku a pak se uvidí, jestli bude potřebná korekce, ale netlačte na ní dříve, dokud nejsou tkáně dostatečně zahojeny, ocitla byste se v kruhu neustálých korekcí a nespokojenosti. Nelze korigovat, dokud tkáně pracují, jizvy jsou fixované, vše by se ještě více projizvilo.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
v předklonu vám kůže z logiky věci musí dělat nadbytek. Kdyby tomu tak nebylo, tak se nikdy nenarovnáte. Co se týče valu nad jizvou, bývá dán rozdílem tloušťky podkoží v oblasti třísel na jedné straně a oblasti střední části břicha, odkud je lalok posunut dolů. Většinou se tato "hrana" spontánně vyrovná, pokud však ne, lze v druhé době s odstupem min. 1/2 roku provést limitovanou korekční liposukci dané oblasti.
S pozdravem
Ivo Menšík
Mohla by jste mi zaslat fotografie před operací ,po operaci a nynější stav. Takto z textu opravdu závěr nemohu udělat. Děkuji Dr.Sviták
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.