Dobrý den, chtěla jsem si nechat udělat liposukci břicha. Na konzultaci mi pán dr. řekli, že mám kýlu a rozestup břišních svalů.. Chtěla jsem se zeptat zda-li jde udělat operace kýly a abdominoplastika dohromady. Děkuji
Dobrý den, je otázka o jaký typ kýly jde a zda se opravdu jedná o kýlu . Někdy i rozsáhlá diastáza imituje kýlu na pupkem. Rozestup svalů, tedy diastáza, může být kombinovaná s pupeční kýlou. Kýla může být i izolovaně ve střední čáře - převážně nad pupkem , ale může být i na jiných místech břicha - třeba v jizvě po předchozím operačním zákroku. Doporučoval bych osobní konzultaci, jelikož občas řeším abdominoplastiku s ošetřením svalů a řešením např. pupeční kýly v rámci jednoho zákroku. S pozdravem Dr. Horyna Pavel
Dobrý den,
tyto problémy lze vyřešit v jedné operaci, není to nic ojedinělého.
S pozdravem
MUDr. Ján Pilka
klinika Aesthevita
Dobrý den, podle popisu předpokládám rozestup svalů a snad pupeční kýlu. Obě operace lze provést současně,problém by mohl být,pokud by byla kýla větši, nebo s nějakou komplikací a bylo by nutná intenzivni péče několik dnů. Na to nejsou privátní zařízení obvykle vybavena. Zdravim, dr.Hrbatý
Souhlasím s kolegy, diagnostika je nutná, obojí lze najednou. Je to pro tento výkon dělat obojí typické. Ale pozor liposukce je něco jiného než abdominoplastika...
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí
Dobrý den,
Diastazu nebo pupeční kýlu jde určitě spravit současně s abdominoplastikou. Je to docela častá kombinace. Pokud by se ale jednalo o jiný typ - ventrálni kýlu doporučuji vždy před operací provést sonografii břišní stěny. Toto vyšetření přesně určí , pokud je nějaká pochybnost, o jakou kýlu a jak velkou jde. Zdraví drK
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.